4 Reasons you need Niacinamide in your skincare routine!

4 Λόγοι που χρειάζεστε Νιασιναμίδη στην καθημερινή σας περιποίηση.

Είναι ένα όνομα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, ωστόσο για την καθημερινή περιποίηση του, το δέρμα σας τη χρειάζεται! Ως ένας αφανής ήρωας, η Νιασιναμίδη αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλαπλά προβλήματα περιποίησης για να βελτιώσει την υγεία και την ομορφιά του δέρματος σας, ανεξάρτητα από την ηλικία και τον τύπο του δέρματος σας.

Τι είναι η Νιασιναμίδη;

Μια μορφή βιταμίνης Β3, η Νιασιναμίδη (νικοτινικό οξύ) προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ιδιαίτερα για το δέρμα που υποφέρει από ορατά σημάδια ερεθισμού, ερυθρότητας, δυσφορίας και κηλίδων. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του συστατικού είναι η ικανότητά του να βελτιώνει την εμφάνιση διευρυμένων πόρων, ανομοιόμορφου τόνου δέρματος, θαμπάδας και συμφόρησης δέρματος. Βοηθά στην αποκατάσταση της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά σε αντίθεση με τα αντιοξειδωτικά και ορισμένες άλλες βιταμίνες, η Νιασιναμίδη δίνει στην πραγματικότητα πολύ σταθερά αποτελέσματα κατά την περιποίηση του δέρματος.

«Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό περιποίησης του δέρματος με τόσα πολλά οφέλη», εξηγεί η Δρ. Ejikeme, Ιδρύτρια και Ιατρικός Διευθυντής της βραβευμένης κλινική Adonia Medical Clinic στο Λονδίνο. «Είναι ένας αναστολέας τυροσινάσης, επομένως μπορεί να βοηθήσει με τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος και την υπερμελάγχρωση λόγω της βλάβης από τον ήλιο. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επομένως μπορεί να είναι εξαιρετικό για τη φλεγμονή που εμφανίζεται στην ακμή. Αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και ρυθμίζει τα κεραμίδια που βοηθούν στη βελτίωση των επιπέδων υγρασίας του δέρματος. Μία από τις αγαπημένες μου ιδιότητες της Νιασιναμίδης είναι η αντιοξειδωτική της δράση. Βοηθά στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα.»

Τέσσερα βασικά οφέλη από τη χρήση της Νιασιναμίδης στην περιποίηση της επιδερμίδας σας:

  • Εξισορροπεί τη μελάγχρωση

Μειώνει τη μεταφορά της μελανίνης στο δέρμα, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση του τόνου του δέρματος. Βοηθά στη μείωση της μελάγχρωσης, των κηλίδων γήρανσης, του μελάσματος και φωτίζει το δέρμα.

  • Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Όπως όλοι γνωρίζουμε η εμφάνιση ρυτίδων και μαύρων κηλίδων προκύπτουν από τη μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ως αντιφλεγμονώδες, η Νιασιναμίδη δρα στη βλάβη του DNA που προκαλείται από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Καταπολεμά επίσης την ακμή και τη ροδόχρου ακμή, ενώ ελαχιστοποιεί τους πόρους.

  • Προστατεύει τον φραγμό του δέρματος και χτίζει την άμυνα του

Ενισχύει την παραγωγή κεραμιδίων από το δέρμα, φυσικά λιπίδια που βοηθούν στη διατήρηση και προστασία του φραγμού του δέρματος. Αυτά με τη σειρά τους βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας και της ζημιάς από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Όταν το δέρμα συγκρατεί υγρασία είναι πιο ελαστικό, σφριγηλό με λιγότερες πιθανότητες ερεθισμού και φλεγμονής.  

  • Λειτουργεί ως Αντιοξειδωτικό

Καταπολεμά τους κακούς - τις ελεύθερες ρίζες - για να αποτρέψει την κυτταρική βλάβη που προκαλείται από την οξείδωση και να βελτιώσει την ικανότητα του δέρματος να αντεπιτίθεται.

Συμβουλή προϊόντος:

Η Cell Shock Magic Eye Mask είναι ένα ισχυρό λαμπρυντικό, που περιέχει 5% Νιασιναμίδη, ένζυμα κολοκύθας και προβιοτικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα ματιών κατά τη διάρκεια της νύχτας ή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καθημερινό concealer εφαρμόζοντας πολύ μικρή ποσότητα. Ένα προϊόν που σβήνει τα σημάδια της κούρασης και της έλλειψης ύπνου άμεσα!

Νιασιναμίδη περιλαμβάνει και το Cell Shock Age Intelligence Peace Booster. Ιδανικό για ευαίσθητο δέρμα, αυτό το ελαφρύ, χωρίς άρωμα, gel-serum καταπραΰνει και ηρεμεί, μειώνοντας την ερυθρότητα και ενισχύοντας την αναγέννηση. Έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει τη θαμπότητα και την ανομοιομορφία του τόνου του δέρματος, ενώ τον οξύ του τρανεξαμικού, βοηθά στη  διόρθωση των σκούρων κηλίδων και τη βελτίωση της μελάγχρωσης.

Επιστροφή