Dry vs Dehydrated Skin: How to tell the Difference

Ξηρό vs αφυδατωμένο δέρμα: Πώς να διακρίνετε τη διαφορά!

Η International Training Manager, της Swissline by Dermalab, Christine Legrand μοιράζεται τις γνώσεις της σχετικά με το πώς να ξεχωρίζετε τη διαφορά μεταξύ ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος και βοηθά στην επιλογή της καλύτερης ρουτίνας περιποίησης για διαρκή υγεία και άνεση του δέρματος.

Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος;

Είναι πολύ απλό: Το ξηρό δέρμα στερείται φυσικών ελαίων (ονομάζεται επίσης σμήγμα) και το αφυδατωμένο δέρμα στερείται νερού. Ενώ το ξηρό δέρμα είναι τύπος δέρματος, όπως το λιπαρό ή το μικτό, το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια πάθηση του δέρματος, που σημαίνει ότι όλοι, ανεξαρτήτως τύπου δέρματος, μπορεί να υποφέρουν από αυτό κατά καιρούς!

Και οι δύο καταστάσεις μπορεί να σχετίζονται και να οδηγούν σε κακή λειτουργία του φραγμού, περιστασιακή απολέπιση (απόπτωση του δέρματος) και τυπική έλλειψη άνεσης. Οι ξηρότερες δερματικές παθήσεις χαρακτηρίζονται όχι μόνο από μια επαναλαμβανόμενη τάση για αφυδάτωση αλλά και από έλλειψη φυσικών υγιών λιπιδίων.

Μάθετε αν το δέρμα σας χρειάζεται ενυδάτωση:

Τοποθετήστε τον δείκτη σας κάτω από το ζυγωματικό σας. Σύρετε το προς το μάτι. Αν δείτε κάποιες λεπτές γραμμές, το δέρμα σας χρειάζεται ενυδάτωση.

Προσθέστε στην περιποίηση του δέρματος προϊόντα με κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ που θα θρέψει σε βάθος το δέρμα σας.

Τύπος δέρματος & Κατάσταση δέρματος:

Ένα ξηρό δέρμα το νιώθετε τραχύ όταν το αγγίζετε και μπορεί να παρουσιάσει κάποια απολέπιση στην επιφάνεια εάν δεν αντιμετωπιστεί επαρκώς.

Το αφυδατωμένο δέρμα εμφανίζει πρόωρα σημάδια γήρανσης όπως λεπτές γραμμές και μπορεί να το αισθάνεστε σφιχτό και να φαίνεται θαμπό.

Συστατικά που πρέπει να αγκαλιάσετε για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα:

Squalane (η vegan εναλλακτική λύση για το σκουαλένιο ζωικής προέλευσης) - ένα από τα πιο σημαντικά λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο ανθρώπινο σμήγμα.

Τα κεραμίδια είναι λιπίδια που βοηθούν στην αποφυγή δια-επιδερμικής απώλειας νερού.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα θαυματουργό σύστημα ενυδάτωσης καθώς έχει την ικανότητα να διατηρεί έως και 1000 φορές το μοριακό του βάρος σε νερό.

Το NMF (Natural Moisturizing Factor) είναι μία εκτεταμένη ομάδα συστατικών που θα βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο.

Επιστροφή