The Anti-Aging powers of sleep by Dr. Breus

Οι δυνατότητες αντιγήρανσης του ύπνου από τον Dr. Breus

Η Swissline είναι περήφανη που ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον παγκοσμίου φήμης ειδικό ύπνου και ψυχολόγο Dr. Michael J. Breus (Ο Ιατρός του Ύπνου)! Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Dr. Breus για να μοιραστεί ενδιαφέρουσες και πρακτικές συμβουλές προκειμένου να βοηθήσει τους αναγνώστες μας να κατανοήσουν τη σημασία του ύπνου στην καθημερινή τους ζωή. Σε αυτό το άρθρο ο Dr. Breus θα μοιραστεί επίσης τα οφέλη του ύπνου για τη βελτίωση της διαδικασίας γήρανσης γενικά - ειδικά όσον αφορά την υγεία του δέρματος.

Dr Breus

Όλοι θέλουμε να φαίνονται νεότεροι, να αισθανόμαστε νέοι και ενεργοί και να ζούμε μεγάλες, γεμάτες, ζωντανές ζωές. Θέλετε να μάθετε ένα μυστικό για την επιβράδυνση της γήρανσης που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν;

Μία συνεπής ρουτίνα πλούσιου, υψηλής ποιότητας ύπνου. Ο νυχτερινός σας ύπνος έχει ισχυρή επίδραση στη βιολογική σας ηλικία. Ο ύπνος επηρεάζει τη γήρανση εσωτερικά και εξωτερικά.

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές και θαμπό δέρμα;

Η υγεία και η δύναμη των μυών και των οστών;

Κυτταρική και ανοσοποιητική υγεία;

Παραγωγή ορμονών που διατηρούν ένα πιο νεανικό σώμα και εμφάνιση;

Κινδύνους για χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση;

Ο ύπνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για όλες αυτές τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη γήρανση, για το καλό και για το κακό. Μια συνεπής ρουτίνα υψηλής ποιότητας ύπνου μειώνει τα ορατά σημάδια γήρανσης και βοηθά στη μείωση του πόνου και της στερεότυπης γήρανσης. Ο καλός ύπνος βοηθά να επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας του συστήματος του σώματος, παρέχοντας μας περισσότερη ενέργεια και παρέχοντας προστασία από ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση.

Αυτά είναι καλά - πράγματι, εξαιρετικά - νέα για τον ύπνο ως αντιγηραντικό παράγοντα. Ωστόσο, όσον αφορά τη γήρανση, υπάρχουν συνέπειες για τη μη λήψη της κανονικής ξεκούρασης που χρειαζόμαστε. Ο κακός ύπνος επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, επιταχύνοντας τα εξωτερικά σημάδια της γήρανσης, προωθώντας τη βιολογική ηλικία σε κυτταρικό επίπεδο και αποδυναμώνοντας τη φυσική ανοσία. Ο χρόνιος κακός ύπνος μας κάνει να φαινόμαστε πιο ηλικιωμένοι, να αισθανόμαστε πιο ηλικιωμένοι και να μας καθιστά πιο ευάλωτους σε ασθένειες και νόσους.

Sleep

Ο ύπνος μεγιστοποιεί την ανοσοποιητική λειτουργία.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να διατηρηθεί η ανοσοποιητική λειτουργία του οργανισμού μας όσο το δυνατόν αποτελεσματική καθώς γερνάμε. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα εκτελεί το έργο της διατήρησης της ζωής και της προώθησης της νεότητας, εξουδετερώνοντας τους μικροβιακούς παθογόνους που προκαλούν ασθένειες, αντιδρώντας σε επιβλαβείς ουσίες που εισέρχονται στο σώμα από το περιβάλλον και καταπολεμώντας μεγάλες αλλαγές μέσα στο σώμα, όπως η ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Ο ύπνος παρέχει μια κρίσιμη νυχτερινή επανεκκίνηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το ανοσοποιητικό σύστημα συνεργάζεται και ανανεώνεται προκειμένου να συνεχίσει να αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά σε απειλές. Ο ύπνος αυξάνει την ενεργοποίηση των κυττάρων T, των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν την παρουσία ιών στο σώμα. Επιπλέον, ο ύπνος προωθεί την παραγωγή κυτοκινών, πρωτεϊνών που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ κυττάρων και καθοδηγούν τα κύτταρα T καθώς και άλλα κύτταρα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα προς τους στόχους τους.

Ο κακός ύπνος υπονομεύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν ο ύπνος δεν είναι ικανοποιητικός, τότε η υγιής ανοσία επηρεάζεται. Η έλλειψη ύπνου καταθλίβει την ενεργοποίηση των κυττάρων T και αναστέλλει την παραγωγή κυτοκινών. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, είμαστε πιο ευάλωτοι σε μη υγιείς φλεγμονές και σε οξειδωτικό στρες, τα οποία αφήνουν το ανοσοποιητικό σύστημα αδύναμο και υπερφορτωμένο και αποτελούν σημαντικούς παράγοντες γήρανσης των κυττάρων μας, καθώς και των κινδύνων για χρόνιες ασθένειες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η διατήρηση μιας σταθερής ρουτίνας υψηλής ποιότητας ύπνου προσφέρει προστασία από την αύξηση της φλεγμονής. Ο καλός ύπνος βοηθά επίσης στη μείωση των κινδύνων για τις χρόνιες ασθένειες που συνδέονται με τη γήρανση, από νευρολογικές ασθένειες όπως η Αλτσχάιμερ και η άνοια, έως την καρδιαγγειακή νόσο, τον διαβήτη και τον καρκίνο.

Half Face Model

Ο ύπνος διατηρεί τα κύτταρα νεότερα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα εργάζεται για να επιδιορθώσει και να αναζωογονήσει τα κατεστραμμένα κύτταρα. Αυτή η καθημερινή κυτταρική αποκατάσταση επηρεάζει τα πάντα, από τη νεανικότητα του δέρματος και των μαλλιών μας, μέχρι τη δύναμη των οστών μας και την υγιή λειτουργία των οργανικών μας συστημάτων.

Η περισσότερη κυτταρική αποκατάσταση λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας φάσης βαθύ ύπνου που ονομάζεται ύπνος αργών κυμάτων. Ο ύπνος αργών κυμάτων λαμβάνει χώρα σε επαναλαμβανόμενες φάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις πιο μακριές περιόδους αργού ύπνου να συμβαίνουν κατά το πρώτο τρίτο της νύχτας. Για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις αναζωογονητικές επιδράσεις του ύπνου αργών κυμάτων στα κύτταρα, πρέπει να κοιμόμαστε συνεχώς μια πλήρη νύχτα ξεκούραστου ύπνου. Οι ηλικιωμένοι που κοιμούνται 7 ή περισσότερες ώρες κάθε νύχτα έχουν κύτταρα που είναι συγκρίσιμα με των μεσήλικων ενηλίκων, σύμφωνα με έναν κύριο δείκτη κυτταρικής ηλικίας.

Τα προβλήματα με το να κοιμηθούμε, να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και να κοιμηθούμε σε ακανόνιστο πρόγραμμα μπορούν να μας στερήσουν τον ύπνο αργών κυμάτων που χρειαζόμαστε για την κυτταρική αποκατάσταση - και για να νιώθουμε βαθιά ξεκούραστοι και ανανεωμένοι για την επόμενη μέρα. Καθώς γερνάμε, περνάμε σιγά-σιγά λιγότερο χρόνο στον ύπνο αργών κυμάτων, οπότε η τήρηση μιας ρουτίνας ύπνου που προσφέρει μια πλήρη νύχτα ξεκούραστου ύπνου γίνεται ακόμη πιο σημαντική για την αργή κυτταρική γήρανση.

Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, τα κύτταρα γερνούν πιο γρήγορα. Έρευνες δείχνουν ότι μια μόνο νύχτα αποτροπής ύπνου επιταχύνει την κυτταρική γήρανση. Τα άτομα που έχουν κακή ποιότητα ύπνου εμφανίζουν περισσότερα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Το δέρμα τους είναι λιγότερο υγιές και πιο ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες που προκαλούν άγχος, συμπεριλαμβανομένων των υπεριώδη ακτίνων UV και της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο στο DNA. Τα άτομα που κοιμούνται καλά έχουν μεγαλύτερη φυσική προστασία του δέρματος από εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να το καταστρέψουν και να το γεράσουν, και ανακάμπτουν πιο γρήγορα από την έκθεση σε αυτούς τους παράγοντες.

Επιστροφή