AHAS-BHAS-PHAS-INGREDIENTS- EXPLAINED

AHAS / BHAS / PHAS

Τα ομαδοποιούμε όλα μαζί αφού μας αρέσουν όλα… και επίσης τα ανακατεύουμε μεταξύ τους!

Αυτά τα οξέα προέρχονται φυσικά από διάφορες φυτικές πηγές, καθώς και από γάλα, ωστόσο μπορούν να παραχθούν και συνθετικά για να εξασφαλίσουν σταθερότητα και αποτελεσματικότητα (το 99,9% όλων των οξέων που χρησιμοποιούνται στη δερματολογία και τα ιατρικά peeling είναι συνθετικά!) Σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 4 % και σε βάση με pH 3 έως 4, απολεπίζουν το δέρμα διασπώντας την ουσία που συγκρατεί τα νεκρά κύτταρα μαζί.

Τα πιο αποτελεσματικά και καλά ερευνημένα AHA είναι το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Swissline επικεντρώνεται πάντα σε αυτά τα δύο. Το γαλακτικό οξύ έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι το μόνο οξύ που υπάρχει φυσικά στο ανθρώπινο δέρμα, καθιστώντας το την ασφαλέστερη και καλύτερη επιλογή για όσους έχουν μια πιο ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα. Ωστόσο, όπως είναι ευρέως γνωστό, όλα τα οξέα μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ευαισθησία στον ήλιο, αλλά η χρήση ενός κατάλληλου αντηλιακού σε καθημερινή βάση εξαλείφει αυτόν τον κίνδυνο.

Τα BHA, όπως το σαλικυλικό οξύ, χρησιμοποιούνται καλύτερα σε μικτές ή πιο λιπαρές δερματικές παθήσεις καθώς σε αντίθεση με τα AHA, είναι λιποδιαλυτά και μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα σε πόρους φραγμένους με υπερβολικό σμήγμα για να ξεκαθαρίσουν και να μειώσουν τις ατέλειες.

 

Τα PHA (συντομογραφία για τα πολυυδροξυοξέα) είναι μια επιλογή τρίτης γενιάς εάν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο για τα άλλα οξέα απολέπισης. Η γλυκονολακτόνη, η γαλακτόζη και το λακτοβιονικό οξύ είναι μερικά από τα οξέα που αποτελούν αυτήν την ομάδα.  Προσφέρουν εγγυημένα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα με ελάχιστη πιθανότητα ερεθισμού. Το μειονέκτημα είναι ότι η τακτική χρήση τους δεν αντιμετωπίζει την γήρανση όπως κάνουν τα AHA ή τα BHA.

Επιστροφή